testlead

Soms is het nodig dat iemand leidt...

Testmanager, testcoördinator, testlead, testbegeleider, meewerkend voorman, test aanspreekpunt, testcoach. Er zijn wel meer titels te bedenken voor degene die het overzicht behoudt, die helpt waar nodig met adviezen, die de planning bijhoudt, die in een overkoepelend overleg zit of overkoepelend een aantal scrum teams of testers begeleidt op testgebied.

De rol van testlead is voor mij dan ook niet meer dan "wat heeft uw organisatie, uw teams, uw mensen nodig om het testen goed af te stemmen en waar kan ik helpen om alles zo efficiënt mogelijk te laten gaan met het testen. Soms is een goede planning en bijhouden van de planning voldoende als hoofdtaak en is er ruimte om zelf mee te testen in teams. Soms is de teststrategie van belang en de juiste mensen op de juiste plaats zetten om efficiënter te kunnen werken. En soms heeft men training en coaching nodig.

En dat valt dan ook wel op in de vacatures die uitkomen, de testmanager rol is meer dan alleen managen, er wordt inhoudelijke kennis verwacht, niet alleen van het vakgebied testen, maar ook vaak meer technisch van aard in de ervaring en kennis van systemen. In deze vacatures lijkt een mens wel een duizendpoot te moeten zijn. Focus is ook nodig, daarom is het goed om te bespreken waar ook in deze rol de risico's liggen en die één voor één op te pakken. Vaak is het dan eerst de mens en daarna de techniek wat het beste werkt. Testleiderschap is gedoseerde diversiteit zeg maar.